Skip to main content
BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks
BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

met portobello, maiskolf en tomatentapenade met broodje

Een geslaagde barbecue vraagt om gloeiend hete kooltjes én timing. Bekijk goed de kooktijden van het recept, en leg de groente langs de rand van het rooster zodat ze niet verbranden.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1489 kcal
Energie (kJ)6231 kJ
Vetten107 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17 g
Vezels12.2 g
Eiwitten66 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de maiskolf 10 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kleine kom de rode ui met cheddar en de helft van de knoflook. Meng in een ander kleine kom de rest van de knoflook met de roomboter.

Tip: Om het simpeler te maken kun je de mais ook enkel in de oven garen, houd dan een oventijd van 30 minuten aan.

Portobello vullen
2

Leg de portobello's in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1 tl olijfolie per portobello. Vul de portobello's met het cheddarmengsel. Leg elke voorgekookte maiskolf op 1 stuk aluminiumfolie per persoon en besmeer met knoflookboter, peper en zout. Pak de kolf in en bak, samen met de portobello 18 - 20 minuten in de oven.

Vlees bakken
3

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Verhit 2 hapjespannen met deksel op middelhoog vuur en verhit in beide pannen 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Wrijf de kipdrumsticks in met de Mexicaanse kruiden.Bak in 1 pan de kipdrumsticks rondom in 3 - 4 minuten aan. Bak in de andere pan de varkensworst in dezelfde tijd aan. Dek beide pannen af, verlaag het vuur en laat, 15 - 18 minuten zachtjes garen. Draai af en toe om zodat alle kanten bruinen.

Tip: Zet het vuur lager wanneer de worst of kipdrumsticks te snel garen. Het vlees blijft malser bij lager vuur.

Saus maken
4

Leg het bierbostelbroodje bij de maiskolf en portobello in de oven en bak 8 - 10 minuten mee. Snijd de peterselie en bieslook apart van elkaar fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met mayonaise en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Brood besmeren
5

Snijd het bierbostelbroodje in plakken en besmeer met de tomatentapenade.

Serveren
6

Leg de kipdrumsticks, varkensworst, portobello en maiskolf op een grote plank. Pas op voor de hete stoom die uit het pakketje komt. Bestrooi de mais met de bieslook. Serveer met de saus en de plakjes brood met tapenade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui