
Pita's met BBQ-portobello en aioli
met Turkse groene peper en koolsla
Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
25 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
BBQ-rub
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
½ stuk(s)
Turkse groene peper
2 stuk(s)
Portobello
Zelf toevoegen
½ el
[Zoutarme] sojasaus
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.

- Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder bakvet op hoog vuur.
- Snijd de portobello's in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
- Voeg de portobelloreepjes toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten goudbruin.
- Voeg 1 el roomboter per persoon, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de knoflook, de Turkse groene peper en de ui toe en bak 5 - 6 minuten mee.

- Hak de verse kruiden grof.
- Meng in een kom de wortel-koolmix met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kleine kom de barbecuesaus met per persoon: 1 tl honing, 1/2 el water en 1/2 el sojasaus (zie Tip).
- Haal de pan met portobelloreepjes van het vuur en meng de saus erdoorheen.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

- Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
- Bestrijk de binnenkant van de pita's met 1 tl aioli per persoon.
- Vul de pita's met de koolsla en de portobelloreepjes. Verdeel de overige vulling naast de pita's op de borden.
- Serveer de pita's met de overige aioli en verse kruiden.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?