Pita's met BBQ-portobello en aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met Turkse groene peper en koolsla

Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Sulfiet
Mosterd
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

BBQ-rub

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Turkse groene peper

2 stuk(s)

Portobello

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3256 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten46.5 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten69.4 g
waarvan suikers15 g
Vezels10 g
Eiwitten15.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Portobello's bakken
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder bakvet op hoog vuur. 
  • Snijd de portobello's in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Voeg de portobelloreepjes toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg 1 el roomboter per persoon, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de knoflook, de Turkse groene peper en de ui toe en bak 5 - 6 minuten mee. 
Barbecuesaus maken
3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Meng in een kom de wortel-koolmix met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met per persoon: 1 tl honing, 1/2 el water en 1/2 el sojasaus (zie Tip).
  • Haal de pan met portobelloreepjes van het vuur en meng de saus erdoorheen.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met 1 tl aioli per persoon.
  • Vul de pita's met de koolsla en de portobelloreepjes. Verdeel de overige vulling naast de pita's op de borden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli en verse kruiden.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?