It’s corn! Maïsrecepten winnen aan populariteit dankzij cornboy

Dankzij de video van cornboy en zijn liefde voor maïs, zijn er talloze berichten op sociale media geplaatst onder #corntok en #cornsong. Sindsdien zijn maïsrecepten ongekend populair. Hier zijn de meest corntastic gerechten op een rijtje.

Wat maakt maïs zo corntastic?

De interesse voor maïsrecepten is tussen juli en augustus 2022 gemiddeld met 46% toegenomen, blijkt uit zoekvolumes van Google. Met name het gerecht ‘maïs ribs’ spreekt ons tot de verbeelding: waar vorig jaar rond deze tijd nog maar 50 keer werd gezocht naar deze term, wordt in de afgelopen maand al 260 keer gezocht naar dit recept online. Met de toegenomen populariteit poppen er ook steeds meer vragen rondom maïs op: is maïs een graan? Zo niet, is het dan glutenvrij? Hoeveel calorieën bevat maïs? En hoe gezond is maïs uit blik eigenlijk? Maïs is inderdaad een graan en afhankelijk in welk product het is verwerkt kan het ook glutenvrij zijn. Zo’n 100 gram maïs bevat ongeveer 85 calorieën en kan daarmee als ‘gezond’ worden beschouwd, ook als het uit blik komt.

Maïs ‘ribbetjes’ in airfryer

Maïs is een veelzijdige graan die je op vele manieren kunt bereiden. De nieuwste rage is het bereiden van maïs in de airfryer. De interesse hiervoor verdubbelde in het afgelopen jaar. Zo werd er zo’n 330 keer gezocht op de zoektermen ‘maïs’ en ‘airfryer’ in de afgelopen maand. Een populair Tiktok-recept zijn de zogenoemde ‘maïs ribs’. Hierbij worden maïskolven gekruid als spareribs en vervolgens in de airfryer geroosterd. Een typisch vleesgerecht in een plantaardig jasje: smullen!

Koken, bakken en in de oven: zo bereid je maïs

Ook de meer klassieke bereidingswijzen van maïs zijn onverminderd populair. Zo kun je een maïskolf koken, bakken of in de oven grillen. Houd je van nootachtige smaak met een lichte bite? Probeer dan eens ons parelgerst-recept met Pecorino-kaas. Hiervoor bak je de gehele kolf in roomboter afgedekt in 15 minuten gaar in een pan, serveer dit in combinatie met paprika en sla en je hebt een heerlijke maaltijd.

Kook maïs voor een heerlijke kip priri piri

Daarnaast kun je een maïskolf in 15-20 minuten afgedekt gaar koken. Vergeet niet om van tevoren de bladeren van de maïskolf af te halen en hem grondig te wassen. Voeg hier paprika en kip piri piri aan toe voor een geweldige smaakexplosie.

Grill en rooster maïs in de oven of op de barbecue

Wil je liever de maïs grillen? Dan kunnen de kolven ook 30 minuten in de oven of op de barbecue roosteren. Haal eerst de bladeren van de maïskolf en was hem grondig. Vervolgens kun je boter over de kolf verdelen, op smaak maken met peper en zout en wikkel ten slotte in aluminiumfolie. Dit is extra lekker met gebakken vis en knapperige paprika-aardappelen.

Corn juice in een maïssalade

Eet je liever iets verfrissends dat voorzien is van corn juice? Ook Mexicaanse salades winnen namelijk aan populariteit. Deze salades zitten boordevol sappige producten, zoals maïs en zwarte bonen. Ontdek hier welke andere lekkere ingrediënten in deze maïssalade gaan.

Maïsrecepten

Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 110,- korting