Chili sin carne taco's met paprikasalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en witte kaas

Je vult de knapperige taco's met een smaakvolle Mexicaanse chili sin carne. Het resultaat is een lekkere én gezonde maaltijd! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Linzen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groene paprika

5 gram

Verse koriander

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)648 kcal
Energie (kJ)2711 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers22 g
Vezels15.6 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander fijn.

Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 250 ml bouillon met 1/2 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een lunchsoepje de volgende dag.

Chili sin carne maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten. Spoel de linzen af in een vergiet. Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Blus af met de tomatenblokjes, bouillon en 1 tl suiker per persoon.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3

Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne. Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer bouillon toe als de saus te dik wordt. Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven. Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel. Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen.

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!