topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Gele paprika

2.5 gram

Verse koriander

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

â…“ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)507 kcal
Energie (kJ)2121 kJ
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten30.9 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels17 g
Eiwitten15.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Kom

Instructies

1
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen (zie TIP). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Tip: Als je ervan houdt, kun je een kwart van de rode ui snipperen en toevoegen aan de guacamole voor extra smaak.

2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de Mexicaanse kruiden, 1/2 van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamico azijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Houd je van rauwe rode ui in guacamole? Snipper dan een kwart van de ui fijn en meng deze met de guacamole.

Guacamole maken
3
  • Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. 
  • Snijd de limoen in 2 partjes per persoon.
  • Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover.
  • Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.
.
5

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.