HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChilli Sin Carne
topBanner
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander

QUICK & EASY
Lees meer
Labels:VeggieLekker snelLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Zilvervliesrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Gele paprika

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2417 kJ
Vetten36.79 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten39.86 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels18.65 g
Eiwitten16.93 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen (zie TIP). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Tip: Als je ervan houdt, kun je een kwart van de rode ui snipperen en toevoegen aan de guacamole voor extra smaak.

2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de Mexicaanse kruiden, 1/2 van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamico azijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Houd je van rauwe rode ui in guacamole? Snipper dan een kwart van de ui fijn en meng deze met de guacamole.

3
  • Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. 
  • Snijd de limoen in 2 partjes per persoon.
  • Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover.
  • Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.
5

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.