HelloFresh
Recepten
Noord Afrikaanse Recepten

Noord-Afrikaanse recepten

Benieuwd naar de keuken van Noord-Afrika? Wij nemen je mee op reis vanaf jouw eigen keukentafel en laten je de lekkerste en smaakvolste Noord-Afrikaanse recepten ontdekken. Welk gerecht staat er vanavond bij jou op tafel?

Wereldkeukens

De lekkerste recepten om thuis te koken

+1

Elke dag beter eten.

Wat zoek je?

1 van de 5 voltooid

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Noord-Afrikaanse recepten
3 manieren om harissa te gebruiken
Noord-Afrikaanse recepten staan bekend om kruidenmixen die zoete en hartige smaken combineren. Zo wordt harissa, een pittige chilipasta gemaakt van gedroogde chili, knoflook, olie en kruiden, ook gebruikt in zoete stoofpotjes, couscous of met pitabrood. Maar er zijn veel meer manieren om harissa te gebruiken - lees hier meer!
  1. Geroosterde groenten met harissa Voeg voor extra pit harissapasta toe jouw favoriete geroosterde groenten. Harissa gaat goed samen met wortel en venkel, maar ook in combinatie met aubergine heb je een heerlijk vegetarisch Noord-Afrikaans recept.
  2. Pikante dipsaus Harissa voegt veel pit toe aan elk recept. Je kunt het mengen met bijvoorbeeld Griekse yoghurt en gebruiken als dipsaus voor friet, groenten of brood.
  3. Noord-Afrikaanse marinade Harissapasta kan worden gebruikt als een marinade voor gegrild vlees. De pittige smaken gaan goed samen met lamsbout, maar in veel Noord-Afrikaanse recepten wordt ook kip, rundvlees of vis gemarineerd in harissa.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 110,- korting