HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoord Afrikaanse Couscous Met Kruiden En Amandelen
topBanner
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Lees meer

Een kruidig gerecht met Noord-Afrikaanse smaken, zoals rozijnen, knapperige pitten en veel verse kruiden. Je gebruikt maar weinig couscous in dit gerecht, dat komt omdat rozijnen en kikkererwten ook koolhydraatrijk zijn. Een uitgedachte samenstelling om zo op een smaakvol gerecht te komen.

Labels:Veggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Bloemkool-peenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kaneel

60 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

⅔ stuk(s)

Kikkererwten

4 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

4 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

8 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

200 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2057 kJ
Energie (kcal)490 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels19 g
Eiwitten17 g
Zout1.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en peen 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en laat afgedekt 13 - 15 minuten bakken op middelhoog vuur. Schep tussendoor een paar keer om.

2

Bereid ondertussen de bouillon. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Meng de couscous met de komijn en kaneel in dezelfde pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur uit en laat 5 - 8 minuten wellen.

4

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.

5

Voeg de couscous, rozijnen, kikkererwten, amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige verse kruiden.