Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met pita’s, labne en bladpeterselie

Harira is een traditionele Noord-Afrikaanse soep op basis van linzen, tomaten en kikkererwten. Wij hebben er een twist aan gegeven: de kikkererwten zijn geroosterd in de oven voor een crunchy topping op je soep!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 tl

Verse gember

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Kikkererwten

¼ zakje(s)

BBQ-rub

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

200 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3462 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten111.7 g
waarvan suikers27.9 g
Vezels26.4 g
Eiwitten29.4 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Keukenpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de gember. Snipper de ui grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook, ui, wortel en dadelstukjes toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 200 ml water per persoon toe (zie Tip). Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Kikkererwten roosteren
3

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Dep de helft van de kikkererwten droog met keukenpapier. De andere helft gaat later in de soep. Voeg de droge kikkererwten toe aan een kom en meng met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Pita's bakken
4

Bak de pita's 6 - 8 minuten mee in de oven tot ze goudbruin kleuren, of rooster de pita's in een broodrooster. Hak de peterselie grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Soep afmaken
5

Voeg de Afrikaanse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer de linzen en overige kikkererwten door de soep. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Serveer de soep in diepe borden. Garneer met de geroosterde kikkerertwen, peterselie en labne. Serveer de pita's ernaast.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.