topBanner
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's

Lees meer

Met jalapeño's maak je dit Mexicaans geïnspireerde gerecht helemaal compleet. Wist je dat deze hete peper vernoemd is naar de plaats waar hij voor het eerst werd gekweekt: Xalapa, Mexico?

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

BBQ rub

1 blik(ken)

Tomatenpuree

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

⅔ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Rodekool, witte kool en wortel

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

30 gram

Gesneden jalapeño's

Zelf toevoegen

2 el

Honing

1 el

Witte balsamicoazijn

100 ml

Water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2805 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Sieve
Hapjespan
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit in een steelpan per persoon: 1 tl BBQ-rub, 1/3 kuipje tomatenpuree, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 el honing, 50 ml water en de sojasaus. Laat op laag vuur 15 minuten inkoken.

2

Snijd de paprika in repen. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een zeef.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 4 - 5 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak deze nog 1 - 2 minuten mee. Voeg de overige tomatenpuree toe. Meng de helft van de cheddar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng intussen de kool- en wortelmix met de crème fraiche in een saladekom. Snijd de limoen in partjes. Pers één partje per persoon uit boven de saladekom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de mini-tortilla's kort in een koekenpan.

6

Vul de mini-tortilla's met de salade. Schep de gebakken groenten erbovenop. Garneer met de overige kaas. Besprenkel de tortilla's met de BBQ-saus en garneer naar smaak met de jalapeño's.