Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
6 stuk(s)
Bosui
1 zakje(s)
Groene currykruiden
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)250 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Mix van ui en knoflook
180 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)1 zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
Voeg 200 ml kokend water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe in een pan met deksel. Laat de parelcouscous 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Smelt per persoon 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan. Snijd ondertussen de gehele bosui in grove ringen, bewaar een klein groene gedeelte apart ter garnering. Bak de bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg dit vervolgens toe aan de parelcouscous en kook nog 8 - 9 minuten mee.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in partjes. Hak de achter gehouden bosui fijn voor de garnering.
Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten op middelhoogvuur.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de rucola over de parelcouscous. Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de pesto-vinaigrette. Knijp een partje citroen uit over het geheel naar smaak en garneer met de fijn gehakte bosui.