Skip to main content
Gevulde portobello met feta en lauwwarme salade
Gevulde portobello met feta en lauwwarme salade

Gevulde portobello met feta en lauwwarme salade

Met paprika, zoete aardappel en linzen

De portobello is eigenlijk een grote kastanjechampignon. Doordat ze langer doorgroeien worden ze extra stevig en smaakvol. Deze reuzenchampignon is heel geschikt om te vullen. Je kunt paddenstoelen beter niet met water wassen: ze nemen vocht op en dit gaat ten koste van de smaak. Maak ze voorzichtig schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

250 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Feta

gram

Witte kaas

80 stuk(s)

Portobello

40 gram

Snijbiet en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2202 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels10.2 g
Eiwitten12.6 g
Zout1.2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.

Zoete aardappel bereiden
2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm (zie TIP). Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Tip: Je ontvangt meer zoete aardappel dan je gebruikt. Ben je een grote eter of let jij niet op je calorie-inname? Gebruik dan alle zoete aardappel.

Portobello bereiden
3

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta (zie TIP). Bestrooi de rode ui, paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de rode ui, de paprika en de portobello na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee.

Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de feta dan met een vork in een kom.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn (zie TIP).

Tip: Varieer een keer met de dressing en maak een honing-mosterddressing in plaats van een balsamicovinaigrette. Meng 1 tl mosterd met 1 tl honing en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon.

Salade mengen
5

Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika
Zoete hutspot met rookworst

Zoete hutspot met rookworst

met gekleurde wortel en gebakken rode ui
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst
Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

met feta, knoflookmayonaise en gemengde salade
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

met oosterse groenten en zoetzure komkommer
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Pittige risotto met bleekselderij en courgette

Pittige risotto met bleekselderij en courgette

met buffelmozzarella en basilicum
Groentepaella met knapperige halloumi

Groentepaella met knapperige halloumi

met doperwtjes, citroen en kurkuma
Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade
Bulgursalade met biefstukpuntjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen