HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Hamburger Met Italiaanse Twist
topBanner
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot

Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:Lekker snelFamilieLekker snelFamilie
Allergenen :GlutenTarweGerstRoggeMelk (inclusief lactose)SojaMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème met oregano

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(BevatGluten, Tarwe, EierenKan bevattenSoja, Mosterd, Selderij)

25 gram

Grana padano-vlokken

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)965 kcal
Energie (kJ)4037 kJ
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels4.98 g
Eiwitten40 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en de helft van de grana padano. Gebruik eventueel ook de helft van de extra vierge olijfolie voor de tomatensalsa.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano over de burgers. Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.Garneer de salade met de walnootstukjes en de overige grana padano.