Skip to main content
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad

Receptontwikkelaar Babette: "Door tahin te combineren met de gemberwoksaus en bulgogi krijg je een heel smaakvolle en romige saus voor de noedels!"

Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix met wittekool

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Sesamzaad, Gluten, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Vis)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3696 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten100.6 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten36.2 g
Zout4.4 g
Trans Fat0.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kom

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Houd 50 ml kookvocht per persoon apart. Giet de rest af en leg de noedels terug in de pan.
Knoflook persen
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, het gehakt met de knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de tahin met de woksaus met gember, de bulgogisaus, de wittewijnazijn, het achtergehouden kookvocht, de sojasaus en wat sambal naar smaak (zie Tip). 
  • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de noedels in kommen. Verdeel de roerbak erover.
  • Garneer met de koriander en het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders