Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)2 stuk(s)
Rode puntpaprika
2 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
200 gram
Biefstukpuntjes
100 gram
Peultjes
350 ml
Groentebouillon
1 el
Wittewijnazijn
3 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de rode puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de puntpaprika, rode ui en de helft van de knoflook 14 - 16 minuten, of tot ze zacht en zoet zijn geworden. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.
Snijd de bieslook, basilicum en bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de rest van de knoflook en de basilicum en bladpeterselie. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.
Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes. Bak de peultjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de puntpaprika en ui.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Voeg de bieslook toe en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes hierop. Verdeel eventueel ook het overgebleven bakvet over de salade, voor extra smaak.