HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRode Curry Met Bloemkool En Feta
topBanner
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst

Supersnel
Lees meer

Deze maaltijd staat in recordtempo op tafel en zit boordevol goede voedingsstoffen, door de snelkook-zilvervliesrijst en voorgesneden bloemkool. Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

135 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Gesneden ui

50 gram

Rode currypasta

2 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

380 gram

Linzen

ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10.6 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten, giet af en laat uitstomen.Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en de rodecurrypasta toe en bak 3 minuten.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de linzen, zilvervliesrijst en groente bijna de helft van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora, wat zorgt voor een sterke weerstand en gezond cholesterolgehalte. En je voelt je ook nog eens veel langer verzadigd!

2

Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel, afgedekt, 4 minuten.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen, dit zijn de natuurlijke vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met groenten.

3

Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de feta.

4

Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de feta, bladpeterselie en de partjes limoen.