topBanner
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst

Supersnel
Lees meer

Deze maaltijd staat in recordtempo op tafel en zit boordevol goede voedingsstoffen, door de snelkook-zilvervliesrijst en voorgesneden bloemkool.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Snelkook zilvervliesrijst

200 gram

Bloemkoolroosjes

50 gram

Gesneden ui

2 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

50 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Linzen

150 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten, giet af en laat uitstomen.Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en de rodecurrypasta toe en bak 3 minuten.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en 50 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel, afgedekt, 4 minuten.

3

Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de feta.

4

Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de feta, bladpeterselie en de partjes limoen.