Cheeseburger op pitabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Makkelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekruide rundertartaar

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Geraspte cheddar

2 stuk(s)

Pitabroodje

1 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

15 gram

Piccalilly

15 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.5 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de rundertartaar uit de koelkast. Kneed van elke tartaar 2 kleine burgers en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden of toast de pita’s in de volgende stap met een broodrooster. Snijd de rode ui in ringen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar en uienringen 6 - 8 minuten. Draai het vlees halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over het vlees zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.

Tip: Maak je dit gerecht voor 4 personen of meer? Gebruik dan 2 verschillende koekenpannen voor de uienringen en de rundertartaar.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de cheeseburgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de gescheurde botersla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.