topBanner
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Lees meer

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:MakkelijkLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Rundertartaar

1 stuks

Rode ui

40 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Tomaat

1 kuipje

Botersla

25 g

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

30 el

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels6 g
Eiwitten45 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de rundertartaar uit de koelkast. Kneed van elke tartaar 2 kleine burgers en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden of toast de pita’s in de volgende stap met een broodrooster. Snijd de rode ui in ringen.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar en uienringen 6 - 8 minuten. Draai het vlees halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over het vlees zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.

3

Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de cheeseburgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de gescheurde botersla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.