HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita Met Vegetarische Döner Kebab
topBanner
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade

Lees meer

Deze vegetarische döner kebab is nieuw in de box! Het is 100% plantaardig en gemaakt van tarwe- en soja-eiwit.

Labels:Lekker snelVeggieLekker snel
Allergenen :GlutenTarweHaverSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2.01 tl

Paprikapoeder

100 gram

Paprikareepjes

4 stuk(s)

Pitabroodje

160 gram

Vegetarische döner kebab

(BevatGluten, Tarwe, Haver, Soja)

2 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2968 kJ
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9.5 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je kunt de pitabroodjes ook opwarmen in een broodrooster.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de helft van de knoflook, het komijnzaad, het paprikapoeder, rode ui en de paprikareepjes 2 - 3 minuten aan.Bak de pita's 4 - 5 minuten in de oven (zie Tip).Voeg de vegetarische döner kebab toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de oven nog niet helemaal op temperatuur? Bak de pitabroodjes dan iets langer.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de tomaat in partjes.Snijd de botersla grof en houd wat sla apart om later de pita's mee te beleggen. Meng de rest van de botersla en tomaat met de dressing.Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de pita's voor de helft open en vul deze met de achterhouden sla, gebakken groenten en vegetarische döner kebab.Verdeel de yoghurt-knoflooksaus over de pita's.Serveer de salade erbij.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.