
Pita met vegetarische döner kebab
met een frisse salade
Deze vegetarische döner kebab is nieuw in de box! Het is 100% plantaardig en gemaakt van tarwe- en soja-eiwit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.99 tl
Paprikapoeder
50 gram
Paprikareepjes
2 stuk(s)
Pitabroodje
80 gram
Vegetarische döner kebab
1 stuk(s)
Tomaat
¼ head
Botersla
25 gram
Biologische volle yoghurt
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Je kunt de pitabroodjes ook opwarmen in een broodrooster.

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de helft van de knoflook, het komijnzaad, het paprikapoeder, rode ui en de paprikareepjes 2 - 3 minuten aan.Bak de pita's 4 - 5 minuten in de oven (zie Tip).Voeg de vegetarische döner kebab toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de oven nog niet helemaal op temperatuur? Bak de pitabroodjes dan iets langer.

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de tomaat in partjes.Snijd de botersla grof en houd wat sla apart om later de pita's mee te beleggen. Meng de rest van de botersla en tomaat met de dressing.Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de pita's voor de helft open en vul deze met de achterhouden sla, gebakken groenten en vegetarische döner kebab.Verdeel de yoghurt-knoflooksaus over de pita's.Serveer de salade erbij.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.