topBanner
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade

Lees meer

Deze vegetarische döner kebab is nieuw in de box! Het is 100% plantaardig en gemaakt van tarwe- en soja-eiwit.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

100 g

Paprikareepjes

160 g

Vegetarische döner kebab

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuks

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Tomaat

½ kuipje

Botersla

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2968 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels13 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de helft van de knoflook, het komijnzaad, het paprikapoeder, rode ui en de paprikareepjes 2 - 3 minuten aan.Bak de pita's 4 - 5 minuten in de oven (zie Tip).Voeg de vegetarische döner kebab toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.Snijd ondertussen de tomaat in partjes.Snijd de botersla grof en houd wat sla apart om later de pita's mee te beleggen. Meng de rest van de botersla en tomaat met de dressing.Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de pita's voor de helft open en vul deze met de achterhouden sla, gebakken groenten en vegetarische döner kebab.Verdeel de yoghurt-knoflooksaus over de pita's.Serveer de salade erbij.