HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMini Tortilla's Met Krokante Kip En Mangochutney
topBanner
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat

Lees meer

In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :MelkMosterdGlutenbevattende granenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk)

2 tl

Paprikapoeder

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

200 gram

Wittekool en wortel

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

10 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3525 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier
Diep bord
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper 1/4 rode ui per persoon.

3

Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat hij volledig is bedekt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant, tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Meng ondertussen in een andere kom de gesneden witte kool en wortel met de rode ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.