Romige farfalle met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

met spinazie, venkel en rode peper

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3178 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers10 g
Vezels9.7 g
Eiwitten37.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en rode peper toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
Saus maken
3
  • Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken.
  • Voeg de crème fraîche en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano toe en roer goed door.
  • Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.