Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Zoete aardappel
200 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Rode ui
300 gram
Snijbonen
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)2 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevattenMelk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)800 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer als je niet van rood vlees houdt.
Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe. Roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.
Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.