HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Kipgehakt En Aziatische Saus
topBanner
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika

Lees meer

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:CaloriebewustLekker snelLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweNotenCashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode peper

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

100 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)585 kcal
Energie (kJ)2448 kJ
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels3.94 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn.Rasp de gember met een fijne rasp.Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Tip: De rode pepers zijn momenteel wat heter. Voeg de rode peper daarom beetje bij beetje toe en proef het gerecht tussendoor.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten.Voeg de knoflook, rode peper, courgette en paprika toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de zoete Aziatische saus, gember en de sojasaus toe en meng goed.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

4

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.