HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Platbroden Met Champignons En Kikkererwten
topBanner
Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

met feta, knoflookmayonaise en gemengde salade

Lees meer

Kikkererwten en champignons zijn uitstekende vleesvervangers. Ze zorgen samen voor voldoende eiwitten en B-vitaminen.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ pak(ken)

Kikkererwten

250 gram

Champignons

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

80 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3533 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Sieve
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Snijd de champignons in plakjes.

2

Verhit het komijnzaad en paprikapoeder in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en bak de champignons en de helft van de knoflook 6 - 8 minuten.Voeg de laatste 2 minuten 100 ml water per persoon en de kikkererwten toe. Verwarm alle platbroden tegelijk in een hapjespan met deksel zonder olie, 2 - 4 minuten.

3

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.Voeg de slamix en tomaat toe en meng goed. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook.

4

Vul 2 platbroden per persoon met de kikkererwten en champignons. Schep er een lepel knoflookmayonaise bij en wat van de salade. Verkruimel de feta erboven en rol de platbroden op.