Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Half kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Appel
200 gram
Wortel
1 stuk(s)
Rode ui
10 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Citroen
200 gram
Zuurkool
50
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 stuk(s)
Wienerschnitzel van varkensvlees
(BevatEi, Glutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd)80 gram
Cranberrychutney
(BevatMosterd)1 el
Olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 35 – 40 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de wortel. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Hak de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in dunne plakken.
Weeg 100 gram zuurkool af per persoon. Spoel de zuurkool af onder de kraan in een vergiet. Druk het vocht eruit met een lepel en voeg de zuurkool toe aan een saladekom. Voeg hier vervolgens de geraspte wortel, de rode ui, appel, mayonaise en de helft van de krulpeterselie aan toe. Voeg per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schep de ovenfrietjes om na 20 minuten bakken. Zet ze terug in het midden van de oven en bak nog 20 minuten verder.
Verhit 10 minuten voordat de ovenfrietjes klaar zijn 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter goed heet is de schnitzel voorzichtig toe aan de pan. Bak de schnitzel 3 minuten per kant, tot hij goudbruin is.
Verdeel de ovenfrietjes over de borden en schep de schnitzel erbij. Serveer met de sauerkrautsalade en de cranberrychutney. Garneer met een schijfje citroen en de krulpeterselie.