topBanner
Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

met oosterse groenten en zoetzure komkommer

Lees meer

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Weet jij wat manis betekent in het Indonesisch? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 tl

Gemalen korianderzaad

3 tl

Gemalen kurkuma

3 tl

Gemalen komijnzaad

4 stuk(s)

Kippendijfilet

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

400 gram

Oosterse groentemix

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

3.5 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3916 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels14 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Braad- of hapjespan met deksel
Grote wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Meng in een kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl gemalen kurkuma, 1/2 tl gemalen komijnzaad, peper en zout. Meng de kippendijfilet door het kruidenmengsel en bewaar apart tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommer in ronde plakken.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel. Voeg de gekruide kip toe en bak rondom bruin in 3 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en braad de kip, afgedekt, 10 minuten. Voeg daarna de rode ui toe en bak nogmaals 10 minuten.

3

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Roer de komkommer er doorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

4

Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 8 - 10 minuten.

5

Voeg de sojasaus en noedels toe aan de wok met groente. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten. Voeg de ketjap toe aan de gebraden kippendij en verhit nog 2 minuten.

6

Verdeel de gebraden kippendij over de borden. Voeg 2 el water per persoon toe aan de braad- of hapjespan van de kip en breng kort aan de kook. Schep de noedels met groente naast de kip en schenk hier de jus overheen. Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.