Skip to main content
Global Cuisine - Ramen - Sticky pork belly - use NID: Kimchi

Global Cuisine - Ramen - Sticky pork belly - use NID: Kimchi

with oyster mushrooms, pak choy and udon noodles

Buikspek is een smaakvol stukje vlees dat bekend staat om zijn laagjes van mals vlees. Het smelt bijna in je mond en wordt gewaardeerd om zijn rijke umami smaak.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)

25 gram

Kimchi

220 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Oesterzwammen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

15 gram

Witte miso

(Bevat: Tarwe, Soja)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Hello Umami

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

400 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)4434 kJ
Energie (kcal)1060 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels24.1 g
Eiwitten41.6 g
Zout7.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium398.8 mg
Calcium78.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Pan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. Prepare the stock.
  • Quarter the pak choi. Tear the oyster mushrooms into strips.
  • Transfer the pak choi and oyster mushrooms to a parchment-lined baking sheet. Drizzle with sunflower oil and scatter over the Korean-style spices.
  • Roast in the oven for 12 - 15 minutes until tender and lightly browned, turning halfway.
Fry the pork belly
2
  • Remove the pork belly from its packaging and transfer the marinade to a small bowl.
  • Slice the pork belly into pieces of no more than 1cm thickness.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium heat and fry the pork for 10 - 12 minutes until done. Stir in the marinade, then turn off the heat.
  • Finely chop the scallions and set aside some of the greens.
3
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a pot or saucepan over medium-high heat. Fry the scallions for 2 - 3 minutes.
  • Deglaze with the white wine vinegar, then add the honey, black garlic marinade, East Asian-style sauce, miso paste* and stock.
  • Bring to a rapid boil and allow to simmer over medium heat. 

*Take care, this ingredient is salty! Use as preferred.

4
  • Stir in the Hello Umami and the noodles, along with some soy sauce and sambal as preferred.
  • Serve the ramen in bowls. Top with the pak choi, oyster mushrooms, kimchi* and pork. Drizzle the pork with any residual sauce.
  • Garnish with the reserved scallion greens and the black sesame seeds.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders