topBanner
Parelcouscous met gepofte kikkererwten en feta

Parelcouscous met gepofte kikkererwten en feta

met geroosterde groenten en bosui

Lees meer

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaarse product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Pruimtomaat

4 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse tijm

1 tl

Paprikapoeder

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3531 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels13 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Verdeel de courgette, de pruimtomaat en de helft van de takjes tijm over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 3/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.

2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder en meng met 3/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.

3

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.

5

Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.