Frisse maaltijd met volkoren couscous
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)¼ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Appel
6 leaves
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)75 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Veldsla
15 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)400 ml
Groentebouillon
1 tl
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat, afgedekt. 10 minuten wellen.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (elstar) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd heel fijn. Verbrokkel de feta.
Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, feta en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin of tot deze beginnen te poffen. Haal daarna van het vuur.
Maak de korrels van de volkoren couscous met een vork los en schep de volkoren couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten bij de groenten in de saladekom.
Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.