topBanner
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten

Lees meer

Frisse maaltijd met volkoren couscous

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Appel

6 leaves

Verse munt

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

15 gram

Pompoenpitten

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2364 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat, afgedekt. 10 minuten wellen.

2

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (elstar) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd heel fijn. Verbrokkel de feta.

3

Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, feta en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin of tot deze beginnen te poffen. Haal daarna van het vuur.

5

Maak de korrels van de volkoren couscous met een vork los en schep de volkoren couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten bij de groenten in de saladekom.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.