Skip to main content
Global Cuisine - Ramen - Sticky pork belly - use NID: Kimchi

Global Cuisine - Ramen - Sticky pork belly - use NID: Kimchi

with oyster mushrooms, pak choy and udon noodles

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Sticky buikspek

25 gram

Kimchi

220 gram

Verse udonnoedels

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Oesterzwammen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

Zoete Aziatische saus

15 gram

Witte miso

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Hello Umami

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

400 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4434 kJ
Energie (kcal)1060 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers25.8 g
Vezels24.1 g
Eiwitten41.6 g
Zout7.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium398.8 mg
Calcium78.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Pan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Quarter the pak choy. Tear the oyster mushrooms into strips.
  • Transfer the pak choy and oyster mushrooms to a parchment-lined backing sheet. Drizzle with sunflower oil and sprinkle over the Korean-style spice mix.
  • Roast in the oven for 12 - 15 minutes, flipping halfway through, until tender and lightly coloured.
2
  • Remove the pork belly from its packaging and transfer the marinade to a small bowl.
  • Slice the pork belly into pieces of no more than 1cm thickness.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium heat and fry the pork belly slices for 10 - 12 minutes until done.
  • Add the marinade, mix well to combine and turn off the heat.
3
  • Prepare the stock. Finely chop the scallions. Reserve a small part of the green parts for garnish.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a pot or saucepan over medium-high heat and fry the scallions for 2 - 3 minutes.
  • Deglaze with the white wine vinegar, then add the honey, black garlic marinade, East-Asian-style sauce, miso and stock.
  • Bring to a quick boil and let simmer over medium heat. 
  • Shortly before serving, add the Hello Umami and the noodles, and stir to loosen them. Season with soy sauce (see Tip).

Tip: Add sambal if you like it spicy.

4
  • Serve the soup and noodles in bowls. Top with the roasted pak choy, oyster mushrooms, pork belly slices and its marinade.
  • Garnish with the reserved green part of the scallions and the black sesame seeds. 
  • Serve with the kimchi.

Did you know... pak choi is rich in folic acid, which is part of the vitamin B complex. It plays an essential role in the production of red blood cells, which helps maintain energy levels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

met rode puntpaprika, rijst en komkommer
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

Gestoomde bao bun met speklap in ketjapmarinade

met rode puntpaprika, zoetzure komkommer en munt
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander
Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes

Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes
Bami goreng met vegetarische runderstukjes

Bami goreng met vegetarische runderstukjes

met knapperige wokgroenten en gefrituurde sjalot
Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's
Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei

Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei

Japanse noedelsoep met spitskool en gomasio
Parelcouscous met gepofte kikkererwten en feta

Parelcouscous met gepofte kikkererwten en feta

met geroosterde groenten en bosui
Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl

Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl

geïnspireerd op katsu sando, met tonkatsusaus en gember-koolsla
Bowl met miso glazed zalm

Bowl met miso glazed zalm

met geroosterde broccoli en gemberrijst
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen