Skip to main content
Stoofpotje met varkensboerenworst en Surinaamse kruiden

Stoofpotje met varkensboerenworst en Surinaamse kruiden

met bruine rijst, snijbonen en gefrituurde uitjes

4.1
(148)

Snijbonen zijn super veelzijdig. Je kunt ze rauw eten, als bijgerecht of toevoegen aan gerechten zoals deze!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

2.5 gram

Verse bladselderij

(Bevat: Selderij)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Gluten, Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2883 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium529.8 mg
Calcium49.5 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst en bonen. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in halve ringen.
Rijst koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukjes van 2 cm.
  • Kook de rijst en de snijbonen 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de prei toe en bak 5 minuten verder.
Worst toevoegen
3
  • Snijd het vel van de worst open. Knijp het vlees uit het vel en in de hapjespan. Voeg de Surinaamse kruidenmix toe, meng goed en bak 3 - 4 minuten verder.
  • Voeg de passata toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de bladselder fijn.
  • Verdeel de rijst en snijbonen over borden. Schep de stoof eroverheen.
  • Garneer met de bladselder en de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders