Vadouvan is een Franse variant op Indiase curry. Het resultaat: een zoete en subtiel rokerige curry die weer helemaal in opmars is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Courgette
75 g
Basmati rice
â…“ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
0.16 sachet(s)
Ground lemongrass
125 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Tomato
5 g
Fresh coriander
¼ piece
Lime
90 g
Shrimp
½ piece
Onion
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg per persoon1 tl vadouvan en 1/2 tl gemalen citroengras toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook, de gesnipperde ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop. Garneer met de koriander, de overige tomaat en de partjes limoen.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?