Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl

Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl

geïnspireerd op katsu sando, met tonkatsusaus en gember-koolsla

Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe
Gerst
Rogge
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Gesneden spitskool

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

¼

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)961 kcal
Energie (kJ)4021 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers22 g
Vezels8.8 g
Eiwitten39 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Saladekom
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 gelijke delen en vervolgens in staafjes van 4 cm.

Mengen
2

Meng de staafjes komkommer in een kom met per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Zet opzij en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng de mayonaise, gember, geraspte wortel, gesneden spitskool, peper en zout in een saladekom en zet opzij. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.

Tonkatsusaus maken
3

Verhit een steelpan op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de worcestershiresaus en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Meng goed en laat 5 - 6 minuten al roerend zachtjes inkoken (houd goed in de gaten). Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (gebruik eventueel meerdere pannen). Voeg, zodra de boter goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan minder saus door alle ingrediënten voor de saus te halveren.

Serveren
4

Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Snijd de demi-baguette open en beleg met het grootste deel van de koolsla. Leg de schnitzelreepjes en de zoetzure komkommer erop. Verdeel de tonkatsusaus over het belegde broodje en dek af met de bovenkant van de baguette. Serveer met de overige koolsla en zoetzure komkommer.