Tom kha kai soep met kip en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons

Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Basmatirijst

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Vers citroengras

¼ zakje(s)

Gedroogde laos

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2802 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7 g
Vezels3.5 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kip in blokjes. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijst van de rode peper dan niet en snijd zo in fijne ringetjes. Voeg eventueel op het einde meer toe naar smaak.

Soep maken
2

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een soeppan met deksel en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg 125 ml kokosmelk toe per persoon. Knik de stengels citroengras op 3 plaatsen en voeg ook toe aan de soep.

Groenten toevoegen
3

Verlaag het vuur zodat de bouillon zachtjes verder pruttelt en roer regelmatig. Voeg de rode peper, knoflook en champignons toe aan de bouillon. Voeg per persoon: 1/4 zakje gedroogde laos en 1/2 tl bruine suiker toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de kip toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Pers de limoen uit.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad.

Serveren
4

Voeg de paksoi toe. Breng de soep op smaak met per persoon: 1 tl vissaus en 1 tl limoensap. Kook nog 2 minuten. Haal de stengels citroengras uit de soep. Verdeel de rijst over kommetjes en schep de soep erover.

Tip: Proef de soep en voeg naar smaak nog wat vissaus toe.