HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Noedelsalade Met Warmgerookte Zalm
topBanner
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer

Lees meer

Door het winterweer hebben we de broccolini in dit recept vervangen door broccoli.

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenVisSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

100 gram

Broccoli

4 stuk(s)

Bosui

150 gram

Gedroogde udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Komkommer

160 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2717 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels4 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag. Bak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de bosui en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 50 ml water per persoon en laat het geheel nog 4 - 5 minuten stoven tot het water is verdampt. Zet daarna het vuur uit. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.

3

Voeg de komkommer, zalmsnippers en udonnoedels toe aan de warme hapjespan. Laat het vuur uit. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en de limoen in partjes. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de sojasaus, sesamolie en het sap van 1/4 limoen per persoon. Roer de dressing door de noedelsalade. Breng eventueel op smaak met peper.

4

Verdeel de noedelsalade over diepe borden. Garneer met de overige limoenpartjes. Voeg eventueel de overige sojasaus toe naar smaak.