Door het winterweer hebben we de broccolini in dit recept vervangen door broccoli.
Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
100 gram
Broccoli
4 stuk(s)
Bosui
150 gram
Gedroogde udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Komkommer
160 gram
Zalmsnippers
(BevatVis)10 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)1 stuk(s)
Limoen
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Sesamolie
(BevatSesamzaad)1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag. Bak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de bosui en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 50 ml water per persoon en laat het geheel nog 4 - 5 minuten stoven tot het water is verdampt. Zet daarna het vuur uit. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
Voeg de komkommer, zalmsnippers en udonnoedels toe aan de warme hapjespan. Laat het vuur uit. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en de limoen in partjes. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de sojasaus, sesamolie en het sap van 1/4 limoen per persoon. Roer de dressing door de noedelsalade. Breng eventueel op smaak met peper.
Verdeel de noedelsalade over diepe borden. Garneer met de overige limoenpartjes. Voeg eventueel de overige sojasaus toe naar smaak.