Kippendij is lekker mals en heeft veel smaak. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Ui
gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
200 gram
Oosterse wokmix
120 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ el
Zonnebloemolie
Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper de sjalot.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix in de pan en roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de zoete Aziatische saus en de zoet-pittige chilisaus in de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes van de munt en het Thaise basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.
Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.
Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.