topBanner
Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

Supersnel
Lees meer

Kippendij is lekker mals en heeft veel smaak. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Pandanrijst

2 stuks

Sjalot

400 g

Oosterse groentemix

240 g

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

1 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuks

Limoen

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

10 g

Munt, koriander en Thais basilicum

1 zakje

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3121 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper de sjalot.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix in de pan en roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur.

3

Voeg de zoete Aziatische saus en de zoet-pittige chilisaus in de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes van de munt en het Thaise basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.

4

Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen.