topBanner
Bowl met miso glazed zalm

Bowl met miso glazed zalm

met geroosterde broccoli en gemberrijst

Lees meer

In dit gerecht marineer je de zalm met een miso marinade. Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

500 gram

Broccoli

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Ui

120 gram

Risottorijst

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Honing

1.5 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom: de helft van de knoflook, de miso, de sojasaus en de honing. Roer goed door en leg de zalmfilet in de marinade met het vel naar de boven. Verdeel met een lepel wat van de marinade over de zalm. Laat de zalm marineren tot gebruik.

2

Weeg de broccoli af. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de steel in kleine blokjes. Meng de broccoli in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de broccoli over de bakplaat met bakpapier. Rooster de broccoli 20 – 25 minuten in de oven, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om.

3

Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de ui.

4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de andere helft van de knoflook, de gember en de gesnipperde ui 1 minuut. Weeg de risottorijst af. Voeg de risottorijst toe met 250 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Verhit de marinade nog 2 minuten met 1 el water per persoon.

6

Verdeel de risottorijst over diepe borden. Leg de zalmfilet op de risottorijst. Serveer met de broccoliroosjes eromheen. Besprenkel de broccoli en de zalm met de marinade uit de pan. Garneer met het gomasio.