Skip to main content
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's

Receptontwikkelaar Sarah: "Deze loaded fries zijn geïnspireerd op de Hollandse kapsalon, maar dan met een Koreaanse twist. De smaakvolle bulgogisaus combineert heerlijk met de zoetzure komkommer en de pittige sambalmayonaise."

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Gluten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

250 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

25 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3023 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels13.6 g
Eiwitten34.6 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2 g
Potassium428.1 mg
Calcium27.6 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Friet maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.
  • Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Komkommer zoetzuur maken
2
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommer erin. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Garnering voorbereiden
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus. Voeg sambal naar smaak toe en meng goed.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Hak de pinda's grof.
Groenten snijden
4
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Bereid de bouillon.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Biefstukreepjes bakken
5
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika en ui 4 - 6 minuten.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de pan en bak 2 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de bouillon en voeg de ketjap en honing toe. Bak nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en roer de bulgogisaus erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Strooi de Koreaanse kruidenmix over de frieten en schep goed om.
  • Serveer de frieten op borden en leg het rundvlees en de groenten erbovenop.
  • Besprenkel met de mayonaise en garneer met de koriander en pinda's.
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders