Skip to main content
Snelle spaghetti met gehaktballetjes

Snelle spaghetti met gehaktballetjes

met champignons en romige tomatensaus

4.4
(1,5K)

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3383 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels12.7 g
Eiwitten39.3 g
Zout4.1 g
Trans Fat0.3 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes. 
  • Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken.
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballetjes in de pan. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, courgette en champignons toe en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes en het kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta en de kruidenroomkaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.

Weetje: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders