Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

Hokkaido pumpkin

150 g

Baby potatoes

½ piece

Red onion

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Cod fillet

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Garlic

20 g

Tomato tapenade

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories679 kcal
Energy (kJ)2841 kJ
Fat43 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate44 g
Sugar12 g
Dietary Fiber2.5 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in blokjes van 2 cm. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in kleine blokjes.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Geen haast? Zet hem dan 5 minuten in de voorverwarmde oven - daar wordt hij zachter van.

Bakplaat vullen
2

Meng de krieltjes, wortel en pompoenblokjes in een kom samen met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflookteen tussen de groenten en krieltjes.

Roosteren
3

Zet de bakplaat met pompoenblokjes en krieltjes in de oven en bak 25 - 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de rode ui in parten. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en verwijder de knoflook. Voeg de rode paprika en de rode ui toe aan de bakplaat en schep alles goed om. Zet de groenten en krieltjes terug in de oven en bak de laatste 15 minuten verder.

Knoflookmayonaise maken
4

Haal de knoflookteen voorzichtig uit de schil. Pers of snijd fijn en meng in een kom met de mayonaise. Voeg per persoon 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauwfilet bakken
5

Verhit, wanneer de groenten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten op een kant. Verlaag het vuur, draai de kabeljauwfilet om en bak nog 1 - 2 minuten. Besmeer ondertussen de bovenkant van de kabeljauw met de tomatentapenade.

Serveren
6

Verdeel de ovengroenten en krieltjes over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet. Serveer met de knoflookmayonaise.

Tip: Wist je dat de kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen?