Premium sprint: pizza crudo (but even more fancy) - use EID: vijgenstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Premium sprint: pizza crudo (but even more fancy) - use EID: vijgenstukjes

with a fig-onionchutney and mini Roma tomatoes

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

20 gram

Gedroogde vijgenstukjes

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

100 gram

Passata

20 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

70 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

4 el

Water voor saus

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4565 kJ
Energie (kcal)1091 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten132.5 g
waarvan suikers38.7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten49.7 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Saladekom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • In a small bowl mix the dried fig with 2 tbsp of warm water per person and let it soak until further use.
  • Chop the onion into half rings. Quarter the cherry tomatoes.
2
  • Transfer the pizza dough to a parchment-lined baking sheet and spread with the passata. 
  • Then top with the onion and cherry tomatoes and scatter over the grated cheese. Season to taste with salt and pepper.
  • Bake the pizza in the oven for 13 - 15 minutes.
3
  • Meanwhile, heat a saucepan on medium-high heat and add the sugar, blueberryjam, half of the balsamic vinegar, and the fig pieces with the water.
  • Mix well, lower the heat, and let the sauce simmer for 4-5 minutes. Season to taste with salt and pepper.
  • In a salad bowl, mix the arugula with the basil leaves, the rest of the balsamic vinegar, and extra vierge olive oil. Season to taste with salt and pepper.
  • Chop the basil into ribbons.
4
  • Top the pizza with the arugula and basil. 
  • Tear the burrata and serrano ham into small pieces and divide over the pizza.
  • Drizzle the fig-blueberry sauce on top as preferred.