Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

105 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Pikante honingpinda's

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Vegetarische kroepoek

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3616 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers21 g
Vezels7.6 g
Eiwitten31 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Plastic zakje
Saladekom
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren 5 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.

Ei marineren
2

Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart.

3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.

5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

  1. Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren, de komkommersalade en de kroepoek.