HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Roerbak Met Udonnoedels En Gemarineerde Eieren
topBanner
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

Lees meer

In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!

Labels:Veggie
Allergenen :EiPinda'sNotenGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Sperziebonen

⅔ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

400 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

2 el

Ketjap

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gele currykruiden

1 zakje(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

25 gram

Vegetarische kroepoek

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

1 el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3616 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kom
Pan met deksel
Plastic zakje
Saladekom
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren 5 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.

2

Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart.

3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.

4

Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren, de komkommersalade en de kroepoek.