Skip to main content
Romige 'butter tofu' curry
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Witte langgraanrijst

¼

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Tofu

(Bevat: Soja)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Rodewijnazijn

1 el

Maiszetmeel [of bloem]

Voedingswaarden

Energie (kJ)3496 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels9.3 g
Eiwitten19.1 g
Zout0.4 g
Potassium338.9 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Bord
Koekenpan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Wikkel de tofu in keukenpapier en duw het overtollige vocht eruit. Snijd de tofu in blokjes.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelmatig vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze lichtbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Voeg de knoflook, gemberpuree, tomaat, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het kerriepoeder toe. Roer goed door en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de rodewijnazijn, de kokosmelk en de bouillon toe.
  • Zet het vuur lager en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel een snufje suiker toe.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
Tofu bakken
3
  • Voeg het maiszetmeel toe aan een bord en breng op smaak met peper en zout. Wentel de tofu erdoor, zodat de tofu rondom bedekt is.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de tofu 3 - 4 minuten. Leg de tofu op een bord met keukenpapier.
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de paprika en ui 3 - 4 minuten.
Serveren
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst 12 - 15 minuten, of tot gaar.
  • Roer de tofu en een klontje roomboter door de saus. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in diepe borden en schep de curry erop.
  • Garneer met de koriander en de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders