topBanner
Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes

Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes

Lees meer

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3.3 cm

Verse gember

3 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

150 gram

Pandanrijst

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden

1 zakje(s)

Groene currykruiden

1 zakje(s)

Gedroogde laos

180 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse bladpeterselie

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 gram

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3960 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember met een dunschiller. Snijd het witte en groene gedeelte van de bosui in de stukken van 2 - 3 cm. Snijd de wortel in halve plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in reepjes.

2

Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

3

Verwarm in een grote koekenpan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en bosui 2 - 3 minuten. Voeg de kipgehaktballen toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, gedroogde laos en 1/2 el bloem per persoon toe. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 50 ml water per persoon.

4

Voeg de paprika, het hele stuk gember en de kokosmelk toe aan de koekenpan met kipgehaktballetjes. Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

6

Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de pandanrijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met de bladpeterselie en de cashewstukjes.