HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEnchilada's Met Kipgehakt
topBanner
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade

Lees meer

Wist je dat deze paprika-chilitortilla van NoFairytales voor wel 45% uit groenten bestaat?

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 blik(ken)

Maïs in blik

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

4 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2674 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

5

Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.

6

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.