Aardappelen met broccoli en schelvisfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelen met broccoli en schelvisfilet

Aardappelen met broccoli en schelvisfilet

Vandaag maak je een snelle lentemaaltijd met in de schil gekookte cerisa aardappelen en een romige yoghurtsaus met verse dille. De schelvis is een straalvinnige zoutwatervis uit de familie van de kabeljauwen en is dankzij zijn losse structuur zeer geschikt om te bakken of te pocheren.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Rode krieltjes

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Broccoli

1 gram

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

½ tl

Honing

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2632 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0.6 g

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Was de aardappelen (cerisa) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.

Saus maken
2

Snijd ondertussen de dille fijn en maak in een kom een saus van de dille, yoghurt, mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.

Broccoli snijden
3

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes van 2 - 3 cm en de steel in blokjes van 1 - 2 cm.

Broccoli koken
4

Kook de broccoli in de pan met deksel, afgedekt, 4 - 6 minuten naar wens gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en broccoli over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de yoghurtsaus.