Skip to main content
Aardappelen met broccoli en schelvisfilet
Aardappelen met broccoli en schelvisfilet

Aardappelen met broccoli en schelvisfilet

Vandaag maak je een snelle lentemaaltijd met in de schil gekookte cerisa aardappelen en een romige yoghurtsaus met verse dille. De schelvis is een straalvinnige zoutwatervis uit de familie van de kabeljauwen en is dankzij zijn losse structuur zeer geschikt om te bakken of te pocheren.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Rode krieltjes

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Broccoli

1 gram

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

½ tl

Honing

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2632 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0.6 g

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Was de aardappelen (cerisa) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.

Saus maken
2

Snijd ondertussen de dille fijn en maak in een kom een saus van de dille, yoghurt, mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.

Broccoli snijden
3

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes van 2 - 3 cm en de steel in blokjes van 1 - 2 cm.

Broccoli koken
4

Kook de broccoli in de pan met deksel, afgedekt, 4 - 6 minuten naar wens gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en broccoli over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Gebakken zalm met een dille roomsaus

Gebakken zalm met een dille roomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

met salade en gebakken aardappel
Zomerse soep met courgette en dille

Zomerse soep met courgette en dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met aardappelsalade, Aziatische dressing en mayonaise
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

met gember-knoflookrijst en sperziebonen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Double protein - Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

Double protein - Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden