Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Verse lasagnebladen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Prei
5 gram
Verse dille
90 gram
Garnalen
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.16 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen in te blancheren. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Ris de blaadjes dille van de takjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de wittewijnazijn door witte wijn voor meer smaak!
Voeg de tomaten, prei, kookroom, de helft van de dille en per persoon 1/8 groentebouillonblokje toe aan de pan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken totdat de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd alle lasagnebladen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kan serveren.
Kook de lasagnebladen met een snufje zout, afgedekt, 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af in en vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6.
Tip: Als je te lang wacht, gaan de lasagnevellen aan elkaar plakken.
Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?