Rösti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt gemaakt van aardappelen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de aardappelen alvast voor je geraspt. Bekijk aan de andere kant van deze kaart de tip om nog sneller de maaltijd te bereiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
100 gram
Kipfilet
37.5 gram
Belegen kaasplakken
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein.
Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, geraspte aardappel, tomaat en 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 7 minuten. Voeg halverwege de mosterd toe.
Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of roomboter. Kluts in een kom het ei met peper en zout naar smaak.
Schep de aardappel en groenten over in de ovenschaal en verdeel daar het ei overheen. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de kipfilet zo plat mogelijk, zodat je ze kunt vouwen of oprollen. Leg de stukken op vershoudfolie en bedek ze hier ook mee. Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan. Verwijder het folie, beleg een helft van de kipfilet met de kaasblokjes en bestrooi met peper en zout. Vouw of rol de kipfilet dicht en zet vast met 1 à 2 satéprikkers.
Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de kipfilet 1 minuut aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur daarna iets lager en bak de kipfilet, afgedekt, 8 – 10 minuten of tot deze gaar is. Keer de kipfilet regelmatig om.
Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de zelfgemaakte kipcordonbleu.
Tip! Heb je weinig tijd? Laat de bereiding in de oven dan achterwege. Bak de groenten samen met het ei, afgedekt, 10 minuten extra in de hapjespan en serveer deze bij de kipcordonblue.