Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak

Rösti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt gemaakt van aardappelen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de aardappelen alvast voor je geraspt. Bekijk aan de andere kant van deze kaart de tip om nog sneller de maaltijd te bereiden.

Allergenen :
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 stuk(s)

Champignoncordonbleu

(Bevat: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2364 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Koekenpan
Kom

Instructies

Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, geraspte aardappel, tomaat en 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 7 minuten. Voeg halverwege de mosterd toe.

3

Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of roomboter. Kluts in een kom het ei met peper en zout naar smaak.

Verdeel het ei over de aardappel en groenten
4

Schep de aardappel en groenten over in de ovenschaal en verdeel daar het ei overheen. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Bak de champignoncordonbleu
5

Verhit, vlak voordat de rösti-ovenschotel klaar is, de olijfolie in de hapjespan en bak de champignoncordonbleu ongeveer 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de champignoncordonbleu
6

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de champignoncordonbleu.

Tip! Heb je weinig tijd? Laat de bereiding in de oven dan achterwege. Bak de groenten samen met het ei, afgedekt, 10 minuten extra in de hapjespan en serveer met de champignoncordonblue.