topBanner
Romige linguine met doradefilet als extra

Romige linguine met doradefilet als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

Vis als extra
Lees meer

Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)EiNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Broccoli

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

60 g

Semi-gedroogde tomaten

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Doradefilet met huid

(BevatVis)

2 tl

Gedroogde oregano

80 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte belegen geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3969 kJ
Energie (kcal)949 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels12 g
Eiwitten47 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.

2

Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere kant.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden en leg de dorade erop. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.