HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGestoomde Skrei Met Quinoa
topBanner
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Lees meer

Skrei is een vissoort uit de orde van de kabeljauwachtigen. Deze vis wordt ook wel bestempeld als de wonderkabeljauw. De skrei wordt met lange lijnen gevangen door kleine vissersbootjes in Noorse Loften. In dit recept laten wij de vis zwemmen in de quinoa en stoom je hem gaar.

Labels:CaloriebewustInspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Quinoa

250 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Courgette

3 takje(s)

Verse oregano

6 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Skreifilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2222 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd1.8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout1.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.

2

Doe de quinoa in een ovenschaal en giet de bouillon erover. Zet de ovenschaal onder in de oven (er komt nog een bakplaat boven) en stoom de quinoa gaar in 25 - 30 minuten.

3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Ris de blaadjes van de verse kruiden van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Hak de amandelen grof.

4

Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met de verse kruiden en amandelen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat boven de ovenschaal in de oven en rooster de groenten 15 - 20 minuten, of totdat ze goudbruin kleuren.

5

Schep de quinoa een keer om. Leg de skrei met de velzijde op de quinoa in de oven en stoom de laatste 8 - 10 minuten mee. Of als deze vis gaar is.

6

Verdeel de quinoa, skrei en geroosterde groenten over de borden. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi de skreifilet met peper en zout. Besprenkel naar smaak nog met extra vierge olijfolie.