Skip to main content
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt

Receptontwikkelaar Noah: "Granaatappel duikt steeds vaker op in salades, maar zelden in warme gerechten of sauzen. Zonde - het geeft niet alleen kleur aan je bord, maar ook een heerlijk zoete smaak. Oorspronkelijk komt dit prachtige fruit uit het Midden-Oosten, en daarom wilde ik een recept maken dat haar oorsprong eer aandoet."

Allergenen:
Tarwe
•Gluten
•Amandelnoten
•Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendij

½ stuk(s)

Granaatappel

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver, Ei, Mosterd, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

¼ zakje(s)

Hello Harissa

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

225 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3061 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels14.5 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.6 g
Potassium578.5 mg
Calcium97.3 mg
Iron2 mg
•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de overige ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de courgette en de gesnipperde ui 2 minuten.
  • Roer de bulgur erdoor en rooster 1 minuut. Blus af met de helft van de wittewijnazijn.
  • Houd 50 ml bouillon per persoon apart. Giet de overige bouillon bij de bulgur.
Kip bakken
3
  • Breng aan de kook en laat 10 - 12 minuten koken op laag vuur. Roer af en toe door.
  • Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog lijkt.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 1 - 2 minuten.
  • Snijd de kippendijen in vieren, voeg toe aan de ui en bak 2 minuten.
Granaatappel voorbereiden
4
  • Snijd ondertussen de granaatappel open en pers het sap uit boven een kleine kom.
  • Schep de granaatappelpitjes in een andere kleine kom en houd apart.
  • Blus de kip af met het granaatappelsap, de achtergehouden bouillon en de overige wittewijnazijn.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
Munt snijden
5
  • Voeg de honing, de Hello Harissa (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de Afrikaanse kruidenmix toe.
  • Laat 9 - 11 minuten sudderen, tot de saus is ingedikt en de kip gaar is.
  • Snijd ondertussen de munt fijn.
Serveren
6
  • Roer de bulgur los met een vork. Roer de amandelen, de munt en de overige Afrikaanse kruidenmix erdoor.
  • Serveer de bulgur op borden en leg de kip met saus erbovenop.
  • Garneer met de granaatappelpitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders